Home Romania Eroare umană sau defecţiune tehnică în cazul tramvaiului care a aruncat pe...

Eroare umană sau defecţiune tehnică în cazul tramvaiului care a aruncat pe contrasens o maşină pe strada Palat?

Șoferul autoturismului Seat încerca să vireze la stânga în parcarea de la Hotel Sport. După ce a ajuns pe contrasens Seat-ul a fost lovit din nou de un Audi.  Tramvaiul a sărit de pe linie. O victimă a ajuns la spital

Două autoturisme au fost făcute praf după un accident care a avut loc ieri-dimineaţă în faţa Sălii Sporturilor, pe strada Palat. Accidentul a avut loc la ora 9.45, atunci când şoferul unui autoturism Seat care circula dinspre Palat către Podu Roş a oprit pentru a vira la stânga, în parcarea Hotelului Sport. Tramvaiul care circula în spatele acestuia nu a frânat la timp şi a lovit Seat-ul în spate, împingându-l pe contrasens, unde a fost lovit frontal de un Audi.

În urma accidentului, tramvaiul a sărit de pe şine, spre groaza călătorilor aflaţi în interiorul mijlocului de transport. De asemenea, un pasager care se afla în Seat şi nu purta centura de siguranţă, a fost pe punctul de a fi proiectat prin parbriz. Victima a fost transportată la spital cu tăieturi în zona capului. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. „Poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Palat a avut loc un accident soldat cu victime omeneşti. Din primele cercetări se pare că vatmanul unui tramvai nu a respectat distanţa faţă de un autoturism care circula în faţa lui şi a intrat în coliziune cu el. Vatmanul şi şoferii au fost testaţi cu alcooltestul, şi nu se aflau sub influenţa alcoolului“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Municipalitatea a transmis un comunicat de presă în care anunţă verificări la Compania de Transport. „Am dispus conducerii CTP o verificare amănunţită a tramvaiului care a fost implicat în accident pentru a vedea dacă acesta a fost cauzat din motive tehnice sau din cauza nerespectării regulilor de circulaţie. În acelaşi timp, am dispus şi o analiză asupra personalului de la CTP care este responsabil de buna funcţionare a tramvaiului care a fost scos la stradă în această dimineaţă, dacă şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu în mod corespunzător. În paralel, se desfăşoară şi o anchetă a Poliţiei, şi am dispus ca toţi colegii de la CTP responsabili să colaboreze nemijlocit şi să pună la dispoziţie tot ceea ce este necesar pentru ca această anchetă să fie una corectă şi să aflăm rezultatele ei în cel mai scurt timp posibil. Vom vedea dacă accidentul a fost cauzat de nerespectarea regulilor de circulaţie, de cauze tehnice sau de o eroare umană. Indiferent de rezultatele celor două anchete, cei responsabili vor fi traşi la răspundere“, a declarat primarul Mihai Chirica în cadrul comunicatului de presă.

Source

Toate drepturile sunt rezervate sursei

Recente