Home Romania Instanța va decide în 15 iulie dacă Sorina poate pleca din țară

Instanța va decide în 15 iulie dacă Sorina poate pleca din țară

Judecătoria Slatina ar urma să decidă în 15 iulie dacă Sorina, fetița din Baia de Aramă care a fost adoptată de o familie de români stabiliți în SUA, poate părăsi țara împreună cu părinții adoptivi, au anunțat vineri reprezentanții instanței. Judecătoria Slatina este a cincea instanță la care a ajuns acest dosar, deschis după ce procurorul general Bogdan Licu a cerut interdicție de părăsire a țării pentru Sorina.

Vicepreședintele Judecătoriei Slatina, Petronela Stamatoiu, a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că dosarul a fost repartizat unui complet specializat, pentru minori și familie. Termenul de judecată a fost stabilit pentru 15 iulie, a precizat sursa citată.

Judecătoria Slatina este a cincea instață chemată să soluționeze ordonanța președințială. Inițial, procesul a fost deschis la Tribunalul Mehedinți după ce procurorul general a trimis acestei instanțe solicitarea de a emite o ordonanță președințială de interzicere a părăsirii teritoriului României de către fetița de 8 ani. Această instanță și-a declinat competența către Judecătoria Drobeta Turnu Severin. Au urmat Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Olt.

hotnews.ro

Source

Toate drepturile sunt rezervate sursei

Recente