Home Romania Irakieni ascunşi într-un microbuz, printre echipamente pentru scufundări, depistați la Calafat

Irakieni ascunşi într-un microbuz, printre echipamente pentru scufundări, depistați la Calafat

Microbuzul în care se aflau cei nouă tineri din Irak era înmatriculat în Turcia şi era condus de un cetăţean turc, care era însoţit de un conaţional în calitate de şofer de rezervă, cei doi transportând echipamente pentru scufundări acvatice din Turcia, cu destinaţia Franţa.

„În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind astfel, în compartimentul marfă, nouă persoane de sex masculin. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că toate persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani. Acestea au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei”, se menţionează în comunicat al IGPF, potrivit Agerpres. La cercetări, şoferii turci au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă.

Citește și

VIDEO/ Audienţă la porţi închise şi adrese-fantomă. Parlamentarii primesc 5.000 de euro pe lună pentru a fi la dispoziţia cetăţenilor, dar dintre 22 de senatori și deputați l-am găsit la birou doar pe Nicuşor Dan!

Citește mai multe despre Calafat pe Libertatea.

Source

Toate drepturile sunt rezervate sursei

Recente