Home Romania O elevă cu media 9.86 la Bacalaureat, la un pas să rateze...

O elevă cu media 9.86 la Bacalaureat, la un pas să rateze înscrierea la facultate din cauza unui manual pierdut!

Alice Mihaela Brânză, care a luat BAC-ul cu media 9,86 riscă să nu se poată înscrie la facultate pentru că a pierdut manualul de informatică. Conducerea liceului refuză să-i elibereze diploma de Bacalaureat și foaia matricolă.

Alice susţine că a discutat cu directorul liceului, dar a primit un refuz. Ea susţine că toate manualele pentru ultimul an de liceu le-a primit la finalul clasei a XI-a. Pentru că nu au încăput în rucsac, a lăsat în dulap, la şcoală trei dintre cărţi. Când a revenit la cursuri, în toamnă, nu a mai găsit manualele în dulap. A reuşit să facă rost de două dintre cele trei cărţi pierdute, dar nu şi de manualul de informatică. S-a oferit să achite contravaloarea manualului pierdut, însă directorul școlii nu a acceptat.

”Am venit special din concediu pentru că fata mea plângea la telefon. Vă daţi seama ce situaţie. Am mers astăzi (vineri, 12 iulie – n.r.) la şcoală şi mi-au dat ca variantă să fac o copie după manual şi să o aduc aşa la şcoală. M-au trimis la Biblioteca Judeţeană să iau de acolo un manual pe care să-l xeroxez, dar cartea nu există la ei. Le-am cerut celor de la liceu să-mi dea un manual din depozitul şcolii, dar au spus că nu se poate pentru că biblioteca liceului este închisă”, a declarat, pentru Adevărul, Marius Brânză, tatăl elevei.

În urma mediatizării cazului lui Alice, Ministerul Educației Naționale a luat măsuri, astfel că elevei i-au fost eliberate actele de studii.

„Având în vedere situația elevei de la Colegiul Național „I.L. Caragiale” din Ploiești care a obținut media 9,86 la examenul național de Bacalaureat și care a întâmpinat dificultăți în eliberarea diplomei și foii matricole, ministrul Ecaterina Andronescu a contactat conducerea unității de învățământ pentru a solicita detalii.

Cu acest prilej, direcțiunea școlii a oferit asigurări că, la momentul actual, elevei i-au fost eliberate actele de studii și că pe viitor astfel de disfuncționalități vor fi evitate”, se arată într-un comunicat.

Rezultatele de la BAC 2019 (înaintea contestațiilor) au fost s-au afișat luni, 8 iulie. Conform acestora, 67,2% dintre elevi au promovat examenul de Bacalaureat. Vineri, 12 iulie au fost afișate rezultatele finale la BAC 2019, după contestații.


Citește și:

VIDEO | Ciclonul din Grecia ajunge în România, dar nu constituie niciun pericol. Explicațiile meteorologului Dinu Mărășoiu, la „Adriana Nedelea LA FIX”

Citește mai multe despre Bacalaureat pe Libertatea.

Source

Toate drepturile sunt rezervate sursei

Recente