Home Romania Primul ministru sigur de plecarea din Guvern: Pleacă într-un post de ambasador...

Primul ministru sigur de plecarea din Guvern: Pleacă într-un post de ambasador (surse)

Într-o perioadă în care se fac liste de miniştri remaniabili, un membru al Cabinetului Dăncilă este sigur că va părăsi funcţia pe care o deţine. Potrivit unor surse din mediul diplomatic, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, va fi numit ambasador în Grecia.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 12 iulie, decretul privind rechemarea lui Lucian Fătu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Republica Elenă. Postul nu va rămâne vacant mult mult, pentru că ministrul George Ciamba se pregăteşte să se întoarcă în Grecia, au precizat surse diplomatice pentru STIRIPESURSE.RO.

George Ciamba a fost mai ocupat postul de ambasador în Grecia şi, deşi nu este o practică obişnuită, acesta urmează să revină la Atena. Ministrul a fost numit în 2005 ambasador în Grecia şi a fost “uitat” timp de şapte ani la post, din nou o practică neobişnuită în contextul mandatelor de patru ani ale ambasadorilor.

Potrivit unor surse diplomatice, George Ciamba se deplasează des în Grecia, singur sau alături de soţie, cei doi având şi alte afaceri în această ţară.

Pe lângă alte funcţii deţinute în centrala MAE, George Ciamba a mai fost ambasador în Turcia, în perioada 1999-2003.

Source

Toate drepturile sunt rezervate sursei

Recente