Home Romania FC Viitorul, ”fabrica” de făcut bani. Ianis Hagi, cireașa de pe tort

FC Viitorul, ”fabrica” de făcut bani. Ianis Hagi, cireașa de pe tort

În ultimi zece ani, FC Viitorul a devenit o adevărată fabrică de făcut bani. Tinerii jucători formați la clubul lui Gică Hagi au început să fie la mare căutare, transferul lui Ianis în Belgia fiind practic cireașa de pe tort.

Cu cei opt milioane de euro cât a plătit Genk pentru fiul ”Regelui” (5,6 milioane de euro merg la FC Viitorul, iar 2,4 la Fiorentina, fostul club al tânărului fotbalist), FC Viitorul a încasat aproape 32 de milioane de euro (mai precis 31,5 milioane de euro) din transferurile efectuate din 2009 până în prezent.

Totodată, mutarea lui Ianis Hagi la Genk a adus cei mai mulți bani în contul clubului constănțean, următorul cel mai prolific transfer al Viitorului fiind cel al lui Răzvan Marin la Standard Liege (Belgia), pentru 4,8 milioane de euro (banii reprezintă suma inițială de transfer plus procentul din transferul de la Standard la Ajax Amsterdam).

Pe locul trei în acest inedit clasament se află vânzarea mijlocașului Tudor Băluță la Bringhton (Anglia) pentru 2,9 milioane de euro.

Și FCSB, clubul lui Gigi Becali, finulului ”Regelului”, a contribuit cu sume importante la bugetul Viitorului. Astfel, numai pe Florinel Coman, Dragoș Nedelcu și Florin Tănase, Gigi Becali i-a plătit lui Gică Hagi 5,65 milioane de euro.

În plus, FCSB l-a achiziționat joi de la gruparea din Ovidiu și pe Ionuț Vână pentru 750.000 de euro și 10 % dintr-un viitor transfer. Revenind la Ianis Hagi, acesta este la al doilea transfer de la Viitorul.

În 2016, fiul ”Regelui” a ajuns la Fiorentina (Italia), în schimbul a două milioane de euro. După doi ani, Viitorul l-a răscumpărat pentru aceeași sumă.

Dacă la Fiorentina Ianis Hagi avea 90.000 de euro pe sezon, acum, la Genk, fotbalistul de 20 de ani va primi un salariu stagional de 800.000 de euro. 

”Pentru Ianis transferul la Genk nu e o alegere financiară, pentru că dacă ar fi fost o alegere financiară ar fi plecat de mult, oferte au fost la nivel foarte mare. Am fi putut face cel mai mare transfer din fotbalului românesc” – Gică Popescu, președinte FC Viitorul

Ianis face jumătate din Academie

Fotbalistul de 20 de ani reprezintă cel mai prolific transfer realizat de clubul tatălui său, FC Viitorul. Cu cei 5,6 milioane de euro încasați, Ianis Hagi face, la un calcul simplu, cât jumătate din investiția ”Regelui” în Academia de Fotbal.

Concret, Gică Hagi a băgat 11 milioane de euro în complexul sportive de la Ovidiu, care cuprinde o cochetă arenă de 4.545 de locuri, nouă terenuri de antrenament, toate cu nocturnă, plus patru corpuri de clădire în care se află birouri, restaurante, cabinete medicale, spații comerciale, săli de antrenamente și locuri de cazare pentru sportivi.

Ianis va mai contribui cu bani la bugetul clubului patronat de tatăl său, în contractul cu Genk fiind prevăzută o clauză în care Viitorul va mai beneficia de un procent de 30 % dintr-un viitor transfer.

VIDEO | Ciclonul din Grecia ajunge în România, dar nu constituie niciun pericol. Explicațiile meteorologului Dinu Mărășoiu, la „Adriana Nedelea LA FIX”

Source

Toate drepturile sunt rezervate sursei

Recente