Home Romania Salvat cu elicopterul SMURD: era să moară după ce un bondar l-a...

Salvat cu elicopterul SMURD: era să moară după ce un bondar l-a înţepat în gură

Un ieşean din comuna Roşcani a fost adus ieri la spital cu elicopterul SMURD după ce a fost înţepat de un bondar, motiv pentru care a fost la un pas de a se sufoca.

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, a făcut o reacţie alergică la pişcătură şi a avut nevoie de intervenţie medicală imediată pentru a-şi reveni. După ce a primit tratament la faţa locului, ieşeanul a fost adus la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ pentru mai multe investigaţii. „Pacientul în vârstă de 52 de ani a ajuns la spital în urma unui şoc anafilactic provocat de înţepătura unei insecte. Acesta a dezvoltat edem la nivelul limbii şi glotei, fiind în pericol de sufocare, astfel că s-a intervenit cu tratament încă de la faţa locului“, au precizat reprezentanţii UPU-SMURD Iaşi. Bărbatul va rămâne internat câteva zile pentru a fi supravegheat de doctori.

Principalele simptome care indică o reacţie alergică sunt: mâncărimea puternică la nivelul buzelor, ochilor, mâinilor şi picioarelor, răguşeala, greutatea în respiraţie şi la înghiţit, crampe abdominale şi senzaţie de greaţă, palpitaţii. În cazul şocului anafilatic, semnele care pot apărea sunt: erupţii care produc mâncărime, umflături nedureroase la nivelul pielii, umflături ale limbii şi gâtului, respiraţie şuierătoare, vomă şi diaree, bătăi accelerate ale inimii, stări de leşin sau chiar pierderea cunoştinţei.

Source

Toate drepturile sunt rezervate sursei

Recente