Home Romania Cum va arăta noua faţă a transportului public local? 16 tramvaie și...

Cum va arăta noua faţă a transportului public local? 16 tramvaie și 24 autobuze noi așteaptă ok-ul unor licitații stufoase

Două licitaţii importante pentru transportul public local au ca termene primele zile din această săptămână. Astăzi vor fi deschise ofertele pentru 16 tramvaie noi, iar poimâine, pentru 24 de autobuze electrice. Ambele proceduri sunt organizate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) în numele muncipiului Iaşi şi sunt finanţate cu fonduri europene. 

Săptămâna trecută, „Ziarul de Iaşi” a relatat despre modul în care s-a derulat licitaţia pentru tramvaie: deşi termenul iniţial era 12 martie, MDRAP a prelungit de mai multe ori depunerea ofertelor la cererea companiilor interesate – peste 150 de întrebări şi răspunsuri au fost formulate în cadrul procedurii. În ceea ce priveşte licitaţia pentru autobuze electrice, în solicitările de clarificări ale firmelor interesate apar unele aspecte interesante cu referire la datele tehnice contestate de unele companii.

Peste 54 milioane lei pentru 24 de autobuze 

Iaşul a fost inclus de MDRAP într-o procedură de licitaţie alături de mai multe oraşe: Piatra Neamţ, Târgu Mureş şi Tulcea. În total, 70 de autobuze electrice cu o lungime cuprinsă între 9,5 metri şi 10,8 metri. Cele mai multe ar urma să ia calea Iaşului – 24 de autobuze electrice, în valoare estimată de 54,5 milioane lei. Licitaţia a fost lansată în luna mai, cu termen de ofertare pe 17 iulie. Zilele trecute, MDRAP a publicat mai multe răspunsuri la solicitări venite din partea potenţialilor ofertanţi cu privire la datele tehnice ale autobuzelor. Una dintre cele mai relevante solicitări aparţine unei companii care este, cel mai probabil, din afara Europei (MDRAP nu pu­blică în această fază autorii întrebărilor).

Compania a solicitat autorităţii contractante să ţină seama de noile tehnlogii în domeniu. În justificarea sa, compania arată că MDRAP ar discrimina alţi furnizori întrucât solicită autobuze cu încărcare rapidă, dar, spune compania, „o singură încărcare lentă (pe timp de noapte, n.r.) poate asigura autonomia zilnică solicitată, fără încărcare rapidă”. În completare, compania a cerut eliminarea mai multor condiţii obligatorii corelate cu sistemul de încărcare rapidă. „E ca şi cum la începutul secolului trecut, în ciuda existenţei în lume a tramvaiului electric, s-ar fi organizat o licitaţie pentru tramvaie şi s-ar fi solicitat oferte de tramvaie cu cai, pe motiv că pe traseu se vor construi puţuri cu apă şi iesle cu orz pentru adăpat şi hrănit caii. Tramvaiele electrice, chiar fără diferenţe de preţ faţă de cele cu cai, nu ar putea fi ofertate la licitaţie decât îndeplinind condiţia obligatorie de a găsi soluţia prin care se vor adăpa şi hrăni din respectivele puţuri şi iesle”, a descris plastic situaţia operatorul economic interesat de licitaţie.

Un argument adus de firmă a vizat parcul auto din China, care are 400.000 de autobuze electrice, iar 95% dintre acestea sunt vehiculele cu o singură încărcare lentă, pe timp de noapte. „China a testat toate variantele (înce­pând din 2008, când a pus în funcţiune prima linie de e-autobuze) şi a ajuns la concluzia că o singură încărcare lentă este soluţia cea mai ieftină şi cea mai fiabilă”, a mai spus compania.

MDRAP: Ar fi costuri suplimentare de 130.500 dolari/autobuz

În schimb, MDRAP a răspuns că renunţarea la unele condiţii în relaţie cu sistemul de încărcare rapidă va duce la costuri suplimentare pentru operatorul de transport, în cazul Iaşului fiind vorba despre CTP. „În ipoteza în care ar fi acceptat un vehicul cu încărcare exclusiv lentă (…), acest fapt va aduce operatorilor de transport public costuri suplimentare inutle de circa 130.500 dolari/autobuz pe durata de viaţă a acestuia, aferente înlocuirii bateriilor”, a susţinut MDRAP. Autoritatea centrală a continuat afirmând că, în Uniu­nea Europeană, încărcarea rapidă este o opţiune care este oferită de majoritatea producătorilor de autobuze electrice. „Autoritatea contractantă opinează că piaţa trebuie să răspundă nevoilor autorităţii contractante, nu autoritatea contractantă nevoi­lor unei minorităţi de operatori economici din anumite pieţe. Prin urmare, produsul invocat (autobuzul electric cu încărcare exclusiv lentă) este un produs diferit, cu altă filozofie operaţio­nală, care creşte pe ciclul de viaţă al autobuzului”, a conchis MDRAP, explicând astfel moti­ve­le pentru care nu va da curs solicitării companiei.

O licitaţie asemănătoare a fost anulată la Guvern

Anul acesta, MDRAP a lansat mai multe licitaţii pentru achiziţionarea mai multor autobuze electrice. La o procedură precedentă, pentru achiziţia altor 68 de autobuze electrice, s-a prezentat un singur ofertant: o companie din Germania cu sucursală în Turcia (Sileo – Bozan­kaya). Ulterior, procedura a fost anulată, iar autobuzele aveau aceleaşi cerinţe tehnice ca în cazul celei în desfăşurare în care este inclus şi Iaşul. MDRAP nu a comunicat motivul anulării, deşi a trecut o lună de la întocmirea raportului. De remarcat că Bozankaya participă şi la licita­ţiile pentru tramvaie, recent fiind semnat un contract cu Primăria Timişoarei în acest sens.

Reamin­tim că, la finalul acestei luni, pe 29 iulie, este termenul pentru ofertare la o altă licitaţie MDRAP în care este inclus Iaşul cu 20 de autobuze electrice în valoare estimată de 55 milioane lei. Nu în ultimul rând, pe 19 august, este termenul pentru ofertare în cazul procedurii organizate de Primă­rie: 16 tramvaie noi în lungime de 26 metri (circa 142 milioane lei). În total, în prezent sunt în desfăşurare licitaţii de achiziţii pentru dotarea parcului CTP cu 44 de autobuze electrice şi 32 de tramvaie, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene. 

Source

Toate drepturile sunt rezervate sursei

Recente