Home Romania FOTO | Confruntări între poliţie şi manifestanţi în timpul unei noi manifestaţii...

FOTO | Confruntări între poliţie şi manifestanţi în timpul unei noi manifestaţii uriaşe în Hong Kong

Poliţia a folosit spray-uri cu piper şi bastoane împotriva unor mici grupuri de contestatari care s-au retras pe o stradă adiacentă locului unde s-au adunat zeci de mii de persoane, în cartierul Sha Tin, potrivit Agerpres.

Poliţia a folosit spray-uri cu piper şi bastoane împotriva manifestanților

Hong Kong-ul este de peste o lună scena unui uriaş val de contestare, parte din acţiunea de respingere a unui proiect de lege ce a fost deja suspendat şi care viza autorizarea extrădărilor spre China.

Confruntări între poliţie şi manifestanţi, 14 iulie, Hong Kong

Acţiunea s-a extins cu cereri mai vaste pentru menţinerea unor realizări democratice precum cea privind stoparea eroziunii libertăţilor, în special a libertăţii de exprimare, şi a independenţei justiţiei de care ar trebui să se bucure teoretic, până în 1947, acest teritoriu, retrocedat în 1997 de către Londra Beijingului şi care dispune de un statut de semi-autonomie.

Pe 1 iulie, zeci de mii de locuitori din Hong Kong au ieșit pe străzi pentru a protesta. Unii dintre manifestanți au pătruns în clădirea Parlamentului și au fost evacuați de forțele de ordine cu gaze lacrimogene.

Foto: EPA


Au condamnări grele, dar nicio zi de pușcărie: 4.450 de infractori sunt căutați pentru a-și executa pedepsele. Cei mai mulți urmăriți sunt fugiți din țară


Source

Toate drepturile sunt rezervate sursei

Recente