Home Romania Proteste VIOLENTE la Paris de Ziua Franței - Poliția a folosit gaze...

Proteste VIOLENTE la Paris de Ziua Franței – Poliția a folosit gaze lacrimogene! Aproximativ 152 de protestatari, reținuți

Poliţia franceză a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii care s-au adunat duminică pe bulevardul Champs Elysees, la câteva ore după ce preşedintele Emmanuel Macron a prezidat parada militară de Ziua Franţei alaturi de mai mulţi lideri europeni, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Bulevardul din centrul Parisului a fost redeschis traficului de îndată ce parada s-a terminat, dar câteva sute de protestatari din cadrul mișcării “vestele galbene” au încercat să-l ocupe.

Televiziunea BFM a arătat imagini în care poliția foloseşte gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii, unii dintre ei având glugi pe cap. Aceştia au încercat să blocheze bulevardul cu ajutorul unor baricade metalice, tomberoane și alte obiecte.

De asemenea, s-au auzit câteva zgomote puternice. Protestatarii au aruncat cu obiecte în polițişti, au huiduit și au dat foc unei pubele.

Anterior, o sursă din poliția franceză și o sursă judiciară au declarat că aproximativ 152 de protestatari “vestele galbene” și lideri ai acestora au fost reținuți lângă Champs Elysees în timp ce încercau să organizeze un protest.

Source

Toate drepturile sunt rezervate sursei

Recente