Home Romania Ludovic Orban îi ORDONĂ Guvernului să prelungească perioada de înregistrare a cetăţenilor...

Ludovic Orban îi ORDONĂ Guvernului să prelungească perioada de înregistrare a cetăţenilor români din străinătate pentru prezidenţiale

PNL solicită Guvernului prelungire perioadei de înregistrare online a cetăţenilor români din străinătate care vor să voteze la alegerile prezidenţiale, a declarat, marţi, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, anunță AGERPRES.

Citește și: Ies la suprafață noi informații-cheie în cazul Caracal! Țiganii care ar fi discutat, la telefon, cu Luiza

Totodată, PNL solicită şi prelungirea termenului până la care cetăţenii români din diaspora pot să solicite înfiinţarea de secţii de votare noi.

“De asemenea, solicităm modificarea prevederilor privitoare la reprezentarea partidelor în cadrul birourilor electorale ale secţiilor de votare în străinătate, în sensul de a se acorda permisiunea către supleant pentru a înlocui în orice moment titularul din partea fiecărui partid de-a lungul celor trei zile în care se exercită dreptul de vot”, a afirmat liderul liberal.

Citește și: Lovitură pentru polițiști! Ordinul ministrului de Interne a fost publicat în Monitorul Oficial

El a punctat că aceste modificări ţin de Executiv, dar PNL a pregătit un proiect de lege.

“În cazul în care Guvernul nu modifică legislaţia în sensul solicitat de noi pentru a permite cu adevărat votul efectiv al cetăţenilor români din diaspora, înaintăm în cursul acestei zile proiectul nostru de lege cu aceste modificări”, a punctat el.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, până în după-amiaza zilei de marţi, aproximativ 28.000 de români din străinătate s-au înscris online pentru a vota la o secţie, iar peste 29.000, pentru a vota prin corespondenţă.

Citește și: Denise Rifai mitraliază USR-PLUS: ‘Nu e cazul să facem circ politic continuu și gratuit’ .

În diaspora, votul la prezidenţiale are loc pe 8, 9 şi 10 noiembrie – turul I şi pe 22, 23 şi 24 noiembrie – turul II.

Source

Toate drepturile sunt rezervate sursei

Recente