Home Romania Uleiul vegetal din sâmburi de caise

Uleiul vegetal din sâmburi de caise

Uleiul din sâmburi de caise este unul dintre cele mai eficiente produse naturale pentru lupta contra îmbătrânirii premature a pielii.

Dacă îmbătrânirea pielii poate fi considerată ca făcând parte din normalitate(deși este foarte greu de acceptat), îmbătrânirea prematură este unul dintre cele mai rele lucruri care ni se pot întâmpla. De aceea  este foarte bine să prevenim și să amânăm cât mai mult apariția sa.

Există o mulțime de produse cosmetice clasice care promit că șterg urmele îmbătrânirii premature. Ceea ce nu se spune despre aceste produse este că multe dintre ele  sunt pline de ingrediente nesănătoase și că sunt potential daunatoare, în contextul în care efectele sunt minime.

Una dintre soluțiile alternative oferite de natură este reprezentată de uleiul vegetal din sâmburi de caise care conține toate componentele naturale pentru o vindecare completă.

Indiferent dacă este vorba despre linii fine, riduri, piele deteriorată, pete de vârstă sau orice altă parte a procesului de îmbătrânire standard, uleiul din sâmburi de caise este o opțiune excelentă.

Deoarece este un ulei ușor, are o puritate înaltă și o textură fină care îi permit să penetreze cu ușurință structura pielii. Din acest motiv este considerat ca fiind și un foarte bun ulei purtător pentru uleiurile esențiale. Cu o singură condiție: sa fie organic, obținut prin presare la rece.

ATENTIE ! Acest tip de ulei necesită refrigerare după deschiderea recipientului în care a fost depozitat inițial.

Hidratant natural pentru piele

Primul motiv pentru care uleiul din sâmburi de caise funcționează atât de bine pentru îmbătrânirea prematură este că hidratează eficient pielea.

Una dintre cauzele pentru care pielea începe să se schimbe și să prezinte semnele unei vârste înaintate, este aceea că devine prea uscată și nu este echilibrată nutrițional corespunzător. Uleiul din sâmburi de caise este perfect pentru a suplini această sarcină deoarece reechilibrează orice tip  de piele chiar și reactivă hormonal și o aduce într-o stare apropiată de normalitate.

Uleiul vegetal din sâmburi de caise poate fi utilizat eficient pe toate tipurile de ten, deoarece rehidrateaza suficient orice tip de piele.

Fiind un ulei cu acțiune  blândă, este grozav pentru cei cu piele sensibilă.

Uleiul, de asemenea, hrănește în mod corespunzător pielea cu vitamine și elementele de care are nevoie disperată pentru a arăta tânără și suplă. Este bogat in vitaminele A, C si E, care s-au dovedit ca încetinesc eficient semnele de îmbătrânire. 

Sâmburii de caise conțin cantități mari de vitamina A, vitamina C și vitamina E. Aceste vitamine sunt excelente în rehidratarea pielii și în lupta împotriva radicalilor liberi care dăunează pielii. Au un conținut de ulei de 40 până la 50%. Acest ulei este compus în principal din acid linoleic și acid oleic.

Acidul oleic, a cărui structură seamănă cu sebumul pielii, îmbunătățește bariera hidrolipidică, care are ca efect limitarea pierderii de apă transepidermică, ameliorând astfel hidratarea pielii.

Lipsa din piele a acidului linoleic care este o grăsime polinesaturată esențială generează inflamații serioase și blochează vindecarea normală a rănilor.

Acidul gama linoleic este cel ce permite uleiului din sâmburi de caise să ofere pielii un echilibrul corect, fără ca aceasta sa devina prea uscată sau prea grasă.

 Cei doi acizi grași, linoeic și oleic, ajută pielea să își repare structura celulară, care, la rândul ei, ajută la combaterea semnelor de îmbătrânire.

 Ce face vitamina A din uleiul din sâmburi de caise?

Sâmburii de caise au un conținut foarte ridicat de vitamina A, cea mai eficientă folosită în tratamentul anti-îmbătrânire a pielii. Vitamina A crește depozitele de colagen, încetinind procesul normal de distrugere prin îmbătrânire a colagenului și a elastinei.

De asemenea, repară structura celulară a epidermei. O structură celulară puternică va optimiza protecția solara, ajutând la prevenirea deteriorărilor provocate de soare. Reduce gruparea granulelor de melanină – micșorând sau chiar eliminând  petele maronii sau  care se pot forma adesea în jurul ochilor.

Studii recente arata ca aplicarea vitaminei A la nivelul pielii reduce aparitia ridurilor asociate cu îmbătrânirea naturală și poate contribui la promovarea producerii de compuși de baza pentru structura pielii.

 Dar vitamina C?

Când se aplică topic local, vitamina C este de 20 de ori mai eficace decât cea administrată pe cale orală. Este excelentă prin rezultatele directe asupra sănătății pielii.

Vitamina C este un antioxidant puternic. Antioxidanții ajută la prevenirea și repararea leziunilor țesutului corporal. Fac acest lucru prin încetinirea sau prevenirea efectului radicalilor liberi. Radicalii liberi declanșează oxidarea, slăbind celulele și funcțiile acestora, ducând la aparitia de linii fine și riduri.

Vitamina C estompează pigmentarea și îmbunătățește textura pielii.

Materialul integral îl găsiți aici.

Source

Toate drepturile sunt rezervate sursei

Recente